ورود

شناسه‌ی کاربری:

رمزعبور:

ورود خودکار

واژه رمز را فراموش کرده‌اید؟

مقالات : چاي داغ و سرطان مري
در تاريخ ۱۳۸۹/۱۲/۲۱ ۹:۴۳:۱۰ (854 بار خوانده شده)

براساس بررسي هايي كه در منطقه ي تركمن صحراي استان گلستان كه يكي از مناطق شايع سرطان خیز مري است به انجام رسيده، معلوم شده است كه نوشيدن مايعات داغي مانند چاي،‌ خطر ابتلا به سرطان مري را افزايش مي دهد. اين مسئله شايد حدود 40 سال پيش هم مطرح بود، اما در آن زمان مطالعات نتايج موفقي را در بر نداشتند، در حالي كه بررسي هاي اخير گروه داخلي گوارش دانشگاه علوم پزشكي تهران و همكاران شان نشان داده است كه نوشيدن مايعات داغ خطر ابتلا به سرطان مري را افزايش مي دهد. اين نتايج در بررسي هاي اپيدميولوژيك مشخص شده است، اما اينكه مايعات داغ با چه مكانيسمي خطر ابتلا به سرطان را افزايش مي دهند هنوز مشخص نيست.

هم اكنون كاملا معلوم شده است وقتي ما مواد شيميايي يا مواد غذايي فرآيند شده مانند سوسيس و كالباس را كه به آنها نيترات و نيتريت اضافه شده مصرف مي كنيم، خطر توليد نيتروز آمين ها افزايش مي يابد،و آنها نيز با مكانيسم آلكيلاسيون باعث سرطانزايي مي شوند. در بررسي هاي اپيد ميولوژيك مشخص شده افرادي كه مايعات داغ مي نوشند بيشتر به سرطان به ويژه مري مبتلا مي شوند، به نظر مي رسد در پي نوشيدن مايعات داغ، سوختگي دهان، گلو و مري را داريم و به علت همين عارضه و آسيبي كه در اثر سوختن به سلول هاي مري وارد مي شود،‌ زمينه ي ابتلا به سرطان پيش مي آيد، عمدتا اين سرطان در ناحيه ي مري بوده و بعد انتهاي مري و معده را نيز درگير مي كند پس توصيه مي شود عادت كنند كه چاي، سوپ آش، شير و تمامي مايعات را ولرم ميل نمايند تا داغ مصرف كردن آنها باعث سوختن و التهاب دستگاه گوارش و به دنبال آن سرطان نشود. اين حساسيت بيشتر در مورد چاي داغ است، در حالي كه توصيه ي ما درباره ي همه ي مايعات با دماي بالاست و حتي غذاهاي مايعي مانند سوپ را نيز نبايد داغ ميل كنند.

«تحقيقات از تركمن صحرا»
«به نقل از : روزنامه ي آرمان 9 آبان 1389 صفحه ي سلامت»

صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز